Latest

Med glycerin i skafferiet så kan man ta hand om många olika saker

Du kanske undrar “vad är glycerin?Vad är glycerin för något? Glycerinet är en trevärdig alkohol som finns i fett och som kan användas på lite olika sätt. Glycerin (Glycerol) är det ämne som ger fyllighet i vin och finns i mängder av mat.

Du har kanske hört talas om glycerol som är ett annat namn för detsamma och som bland annat används inom fitness-industrin för att man ser att det ger en viss verkan på trycket i musklerna. Men det är ej enbart muskelknuttar som är intresserade av vegetabilisk glycerin.

Glycerin

Använd glycerol i vardagen till allt från fitness till behandling av smuts

Den glycerol apoteket säljer är tillförlitlig att använda men man får förstås icke så mycket. såpbubblor recept glycerin såpa. Det kan vara klokt att glycerol införskaffa online i andra butiker såsom Tradera alternativt allt-fraktfritt.se, för att få ett bättre pris och mer av varan. Handla enbart livsmedelsgodkänd glycerin.

Glycerol användning är varierad så man kan nyttja tuben eller burken som man har köpt till flera skilda saker.

Visste du att du rentav kan få dän en envis fläck med glycerin? Exakt som med andra fläckborttagare så ska du behandla fläcken med glycerinet en bra stund innan du drar igång tvättmaskinen. Några timmar före tvätt är att råda för bästa resultat.

Man kan också nyttja ämnet för hobbyaktiviteter. Gör en egen snöglob med glycerolen som en huvudsaklig ingrediens. Såpbubblor kan också ses som en hobbyverksamhet och ifall du vill ha riktigt stora bubblor så ska du blanda glycerinet i mixen med vatten samt vanligt diskmedel. Det här gör minsann susen!

Ett helt naturligt ämne som man ska använda på försiktigt sätt

Det ska sägas att det här är ett ämne som rentav finns i vår kropp och du kommer att se att glycerinet används flitigt i hudvårdsprodukter. Läs på baksidan av din hudkräm och du bör hitta detta ämne helt enkelt för att det är så bra på att binda vatten och det är ju en verkan som vi vill komma åt inom hudvård.

Den som vill skänka musklerna lite hjälp kan förena andra produkter med en aning glycerin därför att få maxad verkan men här ska man minsann vara försiktig. De som har testat det här och som har överdrivit kan rapportera om magont som resultat. Då kan det kanhända vara säkrare att handla en färdig fitness-produkt där glycerolen ingår som en av ingredienserna.

Om du skall glycerol införskaffa för invärtes bruk så gäller det att du får en produkt som är tillförlitlig att förtära. Av och till så kan det ju finnas annat i produkten som kan vara farligt att få i sig så det är angeläget att man är varse om vad man handlar och till vad.

Hemgjord hudvård som verkligen fungerar som den ska

Man kan även satsa på glycerin som en produkt som man gör egna hudvårdsprodukter med. Det finns de som anser att man inte behöver köpa dyra krämer då man helt enkelt kan kladda glycerolen i ansiktet. Överbliven glycerin kan med fördel användas som medel att avverka fläckar med.