Latest

Använd handtvål istället för handsprit som handtvätt

Det har knappast undgått någon att det är viktigt att tvätta händerna. Har du handtvål hemma? Den rådande situationen har medfört att allt fler använder handtvätt.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

När coronaviruset satte skräck i hela Europa var det många svenskar som började köpa en massa handsprit. Många apotek sålde slut på handsprit. Det ironiska är att det inte alls är säkert att det fungerar perfekt med handsprit mot virus.

Faktum är att förkylningsvirus ofta överlever handspriten. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Det är fakta som inte har förändrats bara för coronaviruset.

Bli inte sjuk – använd handtvål

handrengöring

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. Om du har känslig hy har du ännu större anledning att använda bakteriedödande tvål. Smittstopp handtvål är ett bra exempel.

Nu när coronaviruset härjar måste du bruka handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Skölj sedan händerna.

Nu måste du tvätta händerna mer frekvent. Inarbeta en vana där du använder dig av handtvål. när du tvättar händerna. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Ha tvål i de rum där du vistas ofta. Chansen ökar för att man kommer ihåg det.

Så kan viruset nå dina händer!

Det är viktigt att försöka att besvara den frågan när man ska välja desificeringsmetod. antibakteriell Det handlar ju inte bara om att ha en bra handtvål och om att använda den på rätt sätt.

Många väljer även att använda bakteriedödande medel på ytor som de ofta använder. Men du får inte glömma att använda bra handdesinfektionsmedel. En bakteriedödande spray ger god ytdesinfektion.

Interagera med andra så mycket det går. När barn i din närhet har influensa symtom ökar risken för att du kan bli smittad. Tänk på att använda handtvål som handtvätt.

Vi måste göra vad vi kan

Visst är en handtvål bra men bäst effekt får vi om alla hjälps åt. Kom ihåg att använda de rengöringsprodukter som du köper hem. Hemma och på jobbet.