Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Det kan vara svårt att skydda sin nära mot en helt ny typ av sjukdom som coronavirus innebär. Men du kan göra mycket redan nu.

Ett dagligt intag av C-vitamin är grunden till ett starkt immunförsvar. Bästa tabletten heter Ester-C men är dyr. Genom att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat sparar du hundralappar.

När det pågår en pandemi måste du tvätta händerna extra noga

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Vi glömmer att vi rör ansiktet. Om du får coronavirus på din hand och sedan pillar lite i ögat eller stoppar en godisbit i munnen kan det vara kört.

Smittstopp

När vi har en pandemi måste vi tänka på vilken tvål som vi använder. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Några av våra vanligaste virus överlever handspriten. Handsprit tvättar loss allt fett från händerna och dödar alla de bakterier som finns på huden och skyddar oss mot virus.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Om ditt immunförsvar redan sloss mot en annan sjukdom har du mycket mindre reserver att även klara av ett coronavirus samtidigt.

Om man använder handsprit under lång tid så kan man få sår. Smittstopp är ett exempel på en bra katjonisk handdesinfektion.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. Använd en antibakteriell tvål så ofta som du anser att det behövs. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din kontakt med andra

Det råder särskilda omständigheter just nu, och alla måste ta hänsyn till denna pandemi. Det betyder dock att du minskar risken för att föra smittan vidare.

Vi kan få bukt med pandemiN om alla hjälps åt. Smittstopp produktlinjen info Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Man kan inte se på förhand vem som smittar med coronavirus. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Det är också klokt att ha medel för ytdesinfektion. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Om du kan desinficera ytor på ett bra sätt blir det lättare för dig att hantera en pandemi.

Just nu är det extra viktigt med den egna hygienen. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Kanske har någon nyst på den vara som du köpt, då kan du vara illa ute.

Gå inte och handla i matbutiker titt som tätt!

Då är du väl förberedd för en pandemi. Handlar du ofta så kan du träffa personer med coronavirus. Försök att handla mindre ofta. Du kan använda handskar när du handlar.

Använd skydd som handskar när du handlar. Här kommer den antibakteriella spray väl till pass. Det fungerar bättre än handsprit.