Hur verksamt är handsprit mot pandemi?

Virus finns i många olika varianter. Coronavirusets struktur är helt unikt. Virustyper av den sorten är lättare att utrota. Många faller fortfarande i den klassiska handsprit fällan.

rengöringsspray

Man måste noga utreda bakterier och virus vid en pandemi. Men oavsett vilket är det givetvis en fördel om du håller god handhygien. Hygienfaktorn spelar en stor roll för din förmåga att stå emot sjukdomar.

Är handsprit det bästa alternativet?

Att handsprit dödar allt är fortfarande en populär uppfattning, men medlet är verkningslöst vid en pandemi. Frågan har ett enkelt svar. Tvål angriper viruset på ett visst sätt. Tvål är fettlösande därför kan det i många fall räcka med att använda tvål och vatten.

Man säger ju att handtvätt är bättre än handsprit. Dock är det sant att handsprit kan neutralisera vissa virustyper. Men det här är inte hundra procent säkert och därmed inte ditt första val.

Handtvätt är dock inte överlägset handspriten, de båda metoderna ger ungefär samma resultat. Kritiken mot handspriten har varit stor i många år.

Handdesinfektion utan alkohol ger ett bra resultat

Ibland kan handsprit överraska på ett negativt sätt. Dels är det så att du måste gnugga ordentligt. Om inte så förlorar handspriten sin bakteriedödande effekt.

Då kan det vara mycket bättre med en antibakteriell tvål som du kommer att använda på rätt sätt. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa valet om man vill ha en bra desinfektion. Alla medel har olika verkan. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Ta inte lätt på desinfektion

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Det ger dig ett bra virusskydd.

bakteriedödande

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Du kan inte undgå från att vidröra ytor inne i badrummet, då för du bakterierna vidare ut i andra rum.

Du kan inte bara tvätta händerna om du vill ha det bästa virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Viktigt med bakteriedödande produkter som är säkra att använda

Kanske tänker du att det är bäst att köpa handsprit på apoteket för det vet du ju kommer att fungera. desinfektion spray Kanske är det inte sant? Handsprit kan inte döda alla virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Bakterier och virus är inte allt. Handsprit kan torka ut din hy. Det är inget vidare. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Köp det och håll händerna rena.

Kolloidalt silver kan ätas när det torkat. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Köp den så att du har den hemma.
Vi har ett mycket bättre förhållningssätt till användandet av tvål. Antibakteriella medel finns som sprayer också.

När ska du vara extra noggrann?

Många gör misstaget att vänta för länge med sin handdesinfektion. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Du kan även använda alkoholfri handdesinfektion, det är bättre än handsprit. Alla pandemi är olika men om du använder tvål och vatten tillsammans med en bakteriedödande spray så har ett gott skydd.

Du kan desinficera händerna på ett skonsamt och effektivt sätt

Tänk på att bakteriedödande spray med alkohol kan ha en slitande effekt på händerna som blir mycket obehaglig. Om du använder desinfektionssprit som torkar ut huden kan det leda till sår. Det kan göra väldigt ont.

Om du har sår så kan virus ta sig in den vägen. Fundera på det nästa gång du ska använda handsprit mot pandemi. Vattenbaserad handdesinfektion som Smittstopp, Forte och Pandemstop är dödar alla smittämnen och coronaviruset. Det torkar inte ut huden.