Så gör du för att desinficera med ytdesinfektion

Det är inte konstigt att många känner sig villrådiga då vi drabbas av en pandemi. Ingen har någon tidigare erfarenhet av viruset och då blir man lätt orolig. Vi i Sverige har valt en helt unik metod att bekämpa coronaviruset på. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Du måste desinficera

Många tror att det är bäst att använda handsprit för att desinficera händer. Kanske tror du att det är bra men så är det inte. Det är inte klarlagt om sprit fungerar mot virus.

Många väljer att prova en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Försök att tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Om du vill ha ett bra skydd mot virus så ska du använda antibakteriell handtvål. Tvätta händerna ofta. Viruset sprids ute, tvätta därför händerna när du kommer in. Uppvisandet av influensasymtom eller inte spelar ingen roll. Tvätta alltid dina händer med tvål när du kommer hem. Då är händerna rena.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Bakterier finns överallt. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. Bakterier kan ta sig in var som helst och i alla hem.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Var skyddad året runt

Grips inte av panik när handspriten tar slut, du behöver den inte ändå. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Var aldrig utan bra rengörings- och bakteriedödande produkter. Se till att du har dessa produkter hemma året om. Se också till att det är säkra produkter som är skonsamma mot din hud och mot saker som du sprayar på.

rengöringsspray

Gör ytdesinfektion någon skillnad?

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.