Latest

Vilka handdesinfektionsmedel fungerar mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Många har personer som tillhör riskgrupper i sin bekantskapskrets. Det är därför som många väljer att använda handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Något som är viktigt att poängtera vad gäller coronaviruset är att det här är en smitta som kan passera från en person till en annan trots att ingen visar sjukdomssymtom. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Att kunna sprida smitta till de som kan dö av den är obehagligt. Tiden är mogen att tänka på handdesinfektion. Om du använder handdesinfektionsmedel på rätt sätt kan det faktiskt leda till att andra som kunde ha dött av Corona inte blir smittade.

Vilket handdesinfektionsmedel använder du i badrum och kök?

Oftast räcker inte handsprit som desinfektion. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Handsprit är ingen match mot ett influensavirus. Du kan antingen använda vattenbaserad handdesinfektion eller lära dig mer om handtvål.

Se efter om du har en antiseptisk tvål i köket. Det är viktigt att det är en bakteriedödande tvål som samtidigt är skonsam mot dina händer. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

desinfektionsmedel

Köp inte hem flera liter handsprit. ytdesinfektion plus Spring inte till apoteket för att köpa mer handsprit. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Många föredrar en vattenbaserad handdesinfektion.

Bara för att det är starkt så är det inte bra mot coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Det kan däremot torka ut dina händer. Tänk på det om du ofta spritar dina händer. Handskar kan vara mycket bättre än handsprit som virusskydd för händerna!

Har du ytdesinfektion hemma?

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Använd handskar.

Inomhus kan du använda sprayen som ett komplement. Det ökar ditt virusskydd hemma. Ha alltid antibakteriell spray hemma.

Du kan även använda sprayen som en bra ytdesinfektion. Då kan du spraya överallt.