Du vet väl att du kan skydda dig mot coronavirus på din arbetsplats

Måste du jobba mitt under coronavirus pandemin? Det är enkelt att skydd mot coronavirus. Det finns flera vägar att gå och du bör vara medveten om vad som fungerar och vad som inte gör det.

Om du vill ha ett skydd mot coronavirus ska du inte välja handsprit.

handsprit

Kanske en av medicinbranschens mest seglivade myter. Handspriten tog till och med slut på apoteket. Det fanns dock ingen anledning till panik för det har fortsatt varit enkelt att köpa mycket bättre produkter för handtvätt och desinfektion.

Om du vill vara skyddad mot coronavirus så måste du tvätta händerna. Alkoholen är överflödig. Faktum är att desinfektionssprit fungerar inte mot en förkylning, vinterkräksjukan eller influensa.

Huden kan ta stryk av handsprit. Spriten tar bort alla naturligt förekommande bakterier. Virusen överlever spriten.

Dina händer kan bli mycket torra. Det naturliga fetter på händerna försvinner. Går det långt kan du få svara problem med dina händer på sikt. Dessutom får du massa kemikalier på händerna.

Om du köper en katjonisk handsprit så dödar den alla virus.

Du kan alltså skippa handspriten och istället se på en riktigt bra bakteriedödande tvål som du använder både hemma och på jobbet. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp är en bra tvåltyp som dödar bakterier.

Så enkelt är det att använda en bakteriedödande tvål

Vi får inte glömma bort att tvätta händerna på rätt sätt även på jobbet. Men även om du är bra på handtvätt och aldrig slarvar kan det ju vara så att dina kollegor inte är lika duktiga. Det är på liv och död just nu.

Ställ gärna ut behållare med bakteriedödande tvål. desinfektinsprodukter Tala om för alla andra hur viktigt det är med en god hygien.

Har du använt antibakteriell spray för ytdesinfektion?

Desinficera rätt för att få ett gott skydd mot coronavirus. coronaviruset är flyktigt och sprids med vinden. På jobbet måste du vara extra försiktig då du inte kan kontrollera exakt hur andra omkring dig sköter sin handhygien.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Din insats kommer nog att uppskattas av dina kollegor. Den bakteriedödande sprayen är enkelt att ta med.

Antibakteriell handdesinfektion finns även som spray. Bakterier och virus bara försvinner. Det här kan fungera mycket bra då du köper en produkt som är särskilt till för att ta kål på coronavirus.