Går det att skydda sig mot cononavirus så som man gör med andra bakterier och virus?

Förr förknippade vi namnet corona med grillkvällar, nuförtiden är det någonting helt annat. Det nya viruset orsakar rädsla.

Cononavirus är allvarligare än vad vi först trodde. Man kan nästa säga att coronaviruset är mer smittsamt än ett influensavirus. Du kan med andra ord smitta andra utan att veta att du har drabbats av viruset!

Vad är symtomen för cononavirus som du bör hålla utkik efter?

Symtomen varierar från person till person. Många tror att det bara handlar om feber och värk. Det är vanligt att cononavirus orsakar försämrat luktsinne och huvudvärk.

Men du ska inte inbilla dig att du får ett virusskydd genom att kolla om andra omkring dig har symtom. Även om du inte har symtom så kan du smitta ändå, det gör att sjukdomen är svår att upptäcka.

Vi måste hjälpas åt

Många har börjat att äta C-vitamin för immunförsvarets skull. Det räcker med 1 – 2 gram om dagen. Du kan öka dosen om du får sjukdomen.

I USA används kolloidalt silver förebyggande, 15 ml morgon och kväll. De ökar till 15 ml per timme om de smittas. Kolloidalt Silver är inte längre ett kosttillskott i Sverige men finns att köpa. När sprayen har torkat så går den att äta. Då dödas coronaviruset om där finns något.

Coronaviruset kan överleva upp till 3 dagar på ytor och Anders Tegnell vid Folkhälsoinstitutet uppmanar folk att hosta i armvecket. Då är det lätt att förlora kontrollen.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Du kan läsa mer om coronaviruset via https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/. Maskerna kanske inte hjälper mot viruset. Man blir inte botad bara för att man har en ansiktsmask.

Kommer du ihåg att folk bunkrade handsprit som galna när cononavirus nådde landet. Apoteken fick slut på handsprit. Det är sant att handsprit är ett bakteriedödande handdesinfektionsmedel. Spriten hjälper inte mot det nya viruset.

Man kan få bättre effekt med andra metoder. Dessutom vill du ha något som är skonsamt mot din hud. Handsprit kan göra din hud torr. Vid användning av gel med alkohol så löses hudfettet upp, därför får man torra händer.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Ofta glömmer vi bort hur kraftfull en vanlig handtvätt kan vara. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Om du vill läsa mer om produkten och hur den fungerar kan du göra det via Antibakteriell Handtvål. Gnid in och tvätta händerna i minst 20 sekunder. Gör samma rutin för barnen.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Håll rent från bakterier och virus. Handtag är extra viktiga att hålla rena.

Vissa sprayer fungerar mot bakterier och virus. Man ska inte underskatta det. Du kan prova att sprayen den bakteriedödande sprayen på dina matvaror.

Håll dig lung

Ditt immunförsvar kan försvagas av stress. Den som vill ha ett bra skydd mot cononavirus och bakterier och virus måste ha ett starkt immunförsvar. Gör det du kan och håll dig lugn för bästa möjliga virusskydd!