Klara det mesta med bikarbonat

Det finns vissa saker som man inte vill vara utan. Det gäller ju att ha det ordnat med det allra nödvändigaste. Som bikarbonat till exempel.

köpa

Bikarbonatet kallas också för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Ej att förväxla med natriumkarbonat, tänk på detta om du handlar på allt-fraktfritt.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det löses upp långsamt. Man använder sig av bikarbonatet på så många olika sätt men här ska vi se lite närmre på det där med hälsa för kropp och för hem.

Få bättre hälsa med bikarbonat

Du vet väl att bikarbonat är bra mot halsbränna? Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. bikarbonat rengöring Den måste ha det för att göra sitt jobb. Huskurerna är många.

Blanda en tesked bikarbonatet i vatten och drick. Gör detta innan du äter. Man kan till och med bleka tänderna med natriumvätekarbonat.

Om det inte är rent mår man inte bra

Huvudsaken är att det är rent i köket. Du tar bort bakterier enkelt med bikarbonat.

Du kan ta bort fläckar lika lätt. Det är skonsamt för miljön. Köp hem storpack om du ska städa mycket.

Vad är skillnaden på bikarbonat och bakpulver?

Man kan säga att det är samma. Bakpulver innehåller vanligen natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Detta är lite svagare än det koncentrerade.

Med bikarbonatet behöver du inte ta så mycket. Du kan utan problem halvera det som står.

Men om du ska baka med bikarbonatet så måste du ha något syrligt i. Juice eller filmjölk fungerar bra. Men du kan använda bakpulver också.